UNTUK ANDA!

Dapatkan VOUCHER BERNILAI RM10 Untuk Order Keseluruhan Anda

Tambah Flash Felt Baris Atas dan dapatkan VOUCHER RM10 untuk order keseluruhan anda.

Tawaran ini terhad kepada 50 pembeli terawal pada hari ini sahaja.

Days
Hours
Minutes
Seconds

Kenapa anda perlu ada set baris atas ini?

  • Perkataan pertama yang akan keluar daripada mulut bayi adalah ma-ma, ba-ba. Jadi mudah untuk ibuayah mengajar quran/ iqra’.
  • Kaedah iqra adalah kaedah yang paling cepat untuk ajar anak membaca.
  • Diskaun sehingga RM10!
  • Jimat kos pos RM8.50
  • Jimat Keseluruhan RM18.50
  • Hanya bayar RM122.50 RM112.50
  • Terhad kepada 50 terawal sahaja. Harga normal adalah RM59
  • Free Ball String
  • Free Pencil Holder (Selagi Stok Masih Ada)

Mengajar anak membaca adalah perkara subjektif bagi setiap ibu bapa. Tambahan lagi, kini banyak teknik dan metod yang diperkenalkan dan boleh dipilih untuk mengajar anak membaca. Berbanding zaman dahulu, hanya satu kaedah digunakan Alif di atas aa, ba diatas ba dan seterusnya.Untuk mengajar al-Qur’an, ia perlu dieja satu persatu. Tetapi kaedah dahulu sangat jarang digunakan kini. Antara kaedah yang popular sekarang ialah kaedah fonetik (bunyi huruf), A /a/, B.A. ba, C.A. ca.. dan whole word (mengenal dan mengecam perkataan).

Kaedah fonetik adalah kaedah yang paling sesuai dengan bayi dan kanak-kanak kerana kaedah ini telah dibuktikan secara saintifik sebagai kaedah otak manusia membaca. Kajian telah menunjukkan bahawa otak membaca dengan memecahkan perkataan yang dilihat kepada bunyi-bunyi, lalu otak membunyikan huruf-huruf yang dilihat bagi menyebut atau membaca perkataan itu. Ringkasnya, kaedah fonetik ini adalah membunyikan huruf TANPA MENYEBUT HURUF.

Kanak-kanak seawal usia 3 tahun dapat mengecam dan membezakan bunyi-bunyi dan bentuk-bentuk pada usia ini. Oleh itu dengan teknik yang betul anak-anak dapat mengenal bunyi dan mengaitkan bunyi tersebut dengan bentuk huruf yang ditunjukkan dengan cepat.

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah: "Barang siapa yang belajar al-Quran di masa mudanya, nescaya al-Quran akan bercampur dengan daging dan darahnya. Dan barangsiapa yang belajar al-Quran di masa tuanya dengan kepayahan dan kesusahan namun dia tidak meninggalkannya, maka dia mendapat dua kali pahala.."

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Need Help? Chat with us